Fotografia dzikiej przyrody Pawła Czarnula

Around Spitsbergen Book GB flag PL flag

biegus malutki (Calidris minuta)

pustułka (Falco tinnunculus)

krakwa (Anas strepera)

brzęczka (Locustella luscinioides)

strumieniówka (Locustella fluviatilis)

świergotek szponiasty (Anthus richardi)

fibik czarny (Sayornis nigricans)

myszolów rdzawosterny (Buteo jamaicensis)

pasówka płowa (Melospiza lincolnii)

kulczyk (Serinus serinus)

derkacz (Crex crex)

cyraneczka karolińska (Anas carolinensis)

mewa srebrzysta omissus (Larus argentatus omissus)

biegus płaskodzioby (Calidris falcinellus)

szczudłak białobrewy (Himantopus mexicanus)

krakwa (Anas strepera)

zausznik (Podiceps nigricollis)

myszołów włochaty (Buteo lagopus)

mewa delawarska (Larus delawarensis)

wilga (Oriolus oriolus)

żołna (Merops apiaster)

krogulec (Accipiter nisus)

epoletnik krasnoskrzydły (Agelaius phoeniceus)

dzięcioł włochaty (Picoides villosus)

drozdek samotny (Catharus guttatus auduboni)

modrosójka czarnogłowa (Corvus Stelleri)

kszyk (Gallinago gallinago)

muchołówka białoszyja (Ficedula albicollis)

sóweczka (Glaucidium passerinum)

czapla purpurowa (Ardea purpurea)

kobczyk (Falco vespertinus)

pliszka żółta (Motacilla flava dombrowski)

drzemlik (Falco columbarius)

pliszka żółta (Motacilla flava feldegg)

świerszczak (Locustella naevia)

wróbel sródziemnomorski (Passer hispaniolensis)

jerzyk (Apus apus)

ortolan (Emberiza hortulana)

dzierzba rudogłowa (Lanius senator)

dudek (Upupa epops)

kraska (Coracias garrulus)

kulon (Burhinus oedicnemus)

dzięcioł białogrzbiety (Dendrocopos leucotos)

gęś grenlandzka (Anser albifrons flavirostris)

białorzytka saharyjska (Oenanthe leucopyga)

warzęcha królewska (Platalea regia)

mniszka muszkatowa (Lonchura punctulata)

kaczka pacyficzna (Anas superciliosa)

wężówka australijska (Anhinga novaehollandiae)

piegża (Sylvia curruca)

czapla czarnonoga (Ardea intermedia)

bażant (Phasianus colchicus)

pelikan australijski (Pelecanus conspicillatus)

nogal zmienny (Megapodius reinwardt)

łowiec leśny (Todiramphus macleayii)

emu zwyczajne (Dromaius novaehollandiae)

kormoran białolicy (Microcarbo melanoleucos)

kormoran bruzdodzioby (Phalacrocorax sulcirostris)

zabiru czerwononogi (Ephippiorhynchus asiaticus)

apostoł (Struthidea cinerea)

figojad zielony (Sphecotheres vieilloti)

dziwogon włochaty (Dicrurus bracteatus)

kakadu różowa (Eolophus roseicapilla)

wodnik białobrewy (Hypotaenidia philippensis)

rybitwa złotodzioba (Thalasseus bergii)

czapla czczona (Egretta sacra)

dziwonia (Carpodacus erythrinus)

pokląskwa (Saxicola rubetra)

głuptak białobrzuchy (Sula leucogaster)

szlarnik rdzawoboczny (Zosterops lateralis)

rybitwa czarna (Chlidonias niger)

kulik mniejszy (Numenius phaeopus)

rudzik (Erithacus rubecula)

łyska (Fulica atra)

kląskawka (Saxicola torquatus)

potrzeszcz (Emberiza calandra)

pliszka górska (Motacilla cinerea)

trznadel (Emberiza citrinella)

płochacz halny (Prunella collaris)

siwerniak (Anthus spinoletta)

śnieguła (Plectrophenax nivalis)

dzięcioł średni (Dendrocopos medius)

piecuszek (Phylloscopus trochilus)

pełzacz ogrodowy (Certhia brachydactyla)

pliszka apenińska (Motacilla cinereocapilla)

jarzębatka (Curruca nisoria)

czapla zielonawa (Butorides striata)

mewa czerwonodzioba (Chroicocephalus novaehollandiae)

ibis czarnopióry (Threskiornis moluccus)

ibis czarnopióry (Threskiornis moluccus)

gralina srokata (Grallina cyanoleuca)

ibis czarnopióry (Threskiornis moluccus)

czapla białolica (Egretta novaehollandiae)

łowczyk czczony (Todiramphus sanctus)

rybitwa krótkodzioba (Gelochelidon nilotica)

lorysa górska (Trichoglossus haematodus)

bączek (Ixobrychus minutus)

pokląskwa (Saxicola rubetra)

dziwonia (Carpodacus erythrinus)

ibis żółtoszyi (Threskiornis spinicollis)

kukabura chichotliwa (Dacelo novaeguineae)

kukabura chichotliwa (Dacelo novaeguineae)

kulon australijski (Burhinus grallarius)

kazarka nadobna (Radjah radjah)

płochacz halny (Prunella collaris)

jaskółka australijska (Hirundo neoxena)

miodojadek brązowy (Lichmera indistincta)

wachlarzówka smolista (Rhipidura leucophrys)

gołąbek zebrowany (Geopelia striata)

miodopoik białogardły (Melithreptus albogularis)

żołna tęczowa (Merops ornatus)

ostrygojad długodzioby (Haematopus longirostris)

czajka płatkolica (Vanellus miles)

myszołów włochaty (Buteo lagopus)

nurzyk (Uria aalge)

cyraneczka (Anas crecca)

kania czarna (Milvus migrans)

sokół brunatny (Falco berigora)

biegus wielki (Calidris tenuirostris)

szablodziób amerykański (Recurvirostra americana)

szablodziób amerykański (Recurvirostra americana)

dzierzba czarnoczelna (Lanius minor)

dzierlatka (Galerida cristata)

trzcinniczek kaspijski (Acrocephalus agricola)

remiz (Remiz pendulinus)

pójdźka (Athene noctua)

kormoran mały (Microcarbo pygmaeus)

dzięcioł zielonosiwy (Picus canus)

dzięcioł średni (Dendrocopos medius)

pelikan kędzierzawy (Pelecanus crispus)

kukułka (rdzawa) (Cuculus canorus)

szablodziób (Recurvirostra avosetta)

Gęś tybetańska (Anser indicus)

kania ruda (Milvus milvus)

dzięcioł białoszyi (Dendrocopos syriacus)

wilga (Oriolus oriolus)

papużka falista (Melopsittacus undulatus)

błotniak łąkowy (Circus pygargus)

kobuz (Falco subbuteo)

myszołów włochaty (Buteo lagopus)

śnieguła (Plectrophenax nivalis)

siniak (Columba oenas)

bażant (Phasianus colchicus)

szlamiec krótkodzioby (Limnodromus griseus)

mewa kalifornijska (Larus californicus)

rzepołuch (Carduelis flavirostris)

dziwonia (Carpodacus erythrinus)

trzmielojad (Pernis apivorus)

świergotek polny (Anthus campestris)

siniak (Columba oenas)

łabędź niemy (Cygnus olor)

pelikan dzioborogi (Pelecanus erythrorhynchos)

czapla snieżna (Egretta thula)

nur czarnoszyi (Gavia arctica)

muchołówka białoszyja (Ficedula albicollis)

kurhannik (Buteo rufinus)

kobuz (Falco subbuteo)

myszołów - jasny (Buteo buteo)

rybitwa czubata (Sterna sandvicensis)

pelikan różowy (Pelecanus onocrotalus)

warzęcha (Platalea leucorodia)

podróżniczek (Luscinia svecica)

muflon (Ovis aries musimon)

wydrzyk tęposterny (Stercorarius pomarinus)

rybitwa czubata (Sterna sandvicensis)

pustułka (Falco tinnunculus)






(C) 2012-2013 Paweł Czarnul. Wszelkie prawa zastrzeżone.

email: pawelczarnul@pawelczarnul.com

Nie można wykorzystywać obrazów bez zgody autora.

Galeria używa Animated JavaScript Slideshow